Jag heter Torsten och blev pensionär för 5 år sedan. Är en före detta bilmekaniker och har jobbat med detta genom hela mitt yrkesverksamma år. Jag trivdes med att arbeta med mina händer. Vilket jag kan fortsätta med i min koloni med trädgård.
Det är så underbart att sätta sig på verandan varje kväll, för att insupa atmosfären med snyggt rensade rabatterna, grönsakerna som växer som de knakar i grönsakslandet, att insupa dofterna från alla möjliga blommor som omgärdar mig. Det är livet i ett nötskal för mig!
Jag hoppas att jag kan inspirera andra till att också skaffa sig en koloni med trädgård. Eller att odla på egen hand på sin balkong. För det finns inte mycket som slår tillfredställelsen att se ett litet frö som till slut blir en stor planta.
Det gäller bara att våga sig på att odla. För det är faktiskt som balsam för själen när du står eller ligger och påtar i jorden med dina händer. Visst får du skit under naglarna med det gå faktiskt att tvätta bort. Jag har tackat min koloni många gånger för att den har funnits där när jag har behövt den som mest.
Inget går upp mot att se barnbarnen går och plockar bären från buskarna. Blir så härligt röda och blåa runt munnen. Eller plockar en frukt från trädet bara för att de kan. Något som också är underbart är att det finns en sådan härlig gemenskap i ett koloniområde. Där alla pratar med alla och det kvittar vart man kommer ifrån eller hur gammal man är och så vidare.
För min del så kommer jag inte sälja eller överlåta min koloni förrän den dagen som jag inte klarar av att sköta den längre. För när jag bor och är i min koloni så mår jag som bäst!
Har du frågor om min blogg eller annat så går det bara att höra av sig till mig på min e-mejladress: torsten@torstensroots.se
Ha ett underbart liv!

Torstens Blogg

2017-03-07

Frösådd
Idag tog jag mig ut till min koloni fast det blåste lite småsnålt. För det var dags att förkultivera några fröer. Tack och lov för att jag har mitt växthus. För det blev riktigt varmt och skönt där inne när solen titta fram då och då.
Jag tog fram mina fröer och började så lite chili, purjolök, tagetes och så hade jag hittat en fröpåse med blandande blommor som jag tänkte har i min rabatt framför verandan. Det är alltid lika roligt att känna jorden mellan fingrarna. Och ta ett frö i taget, stoppa ner det i jorden för att sedan täcka över det med lite jord.
Timmarna går fort när jag håller på och till slut upptäckte jag att det var dags att bege sig hemåt för att fixa lite mat åt mig. För det går inte att bara överleva på kaffe.

Torstens Blogg

2017-03-01

Dags för vatten
Äntligen var det dags att de skulle slå på vattnet till alla i koloniområdet. Då vill jag gärna vara i min kolonistuga. För det är så lätt att glömma bort vilka kranar som jag har låtit vara öppna för att inte rören skulle frysa under vintern. Eller om det faktiskt har gått sönder något rör. För vintern var ju riktigt kall nu i vintras.
Klockan 12 skulle vattnets sätta igång. Och jag var på plats en kvart innan så att jag kunde vara beredd. Plötsligt så börjar det komma vatten från kranarna, både inomhus och utomhus. Det var bara att se till att stänga dem vart eftersom.
Jag hade tur i år igen och det fanns ingen läcka i år heller. Det var riktigt skönt! För det kan ju faktiskt ställa till en del problem om det skulle börja läcka. Så det var bara att pusta ut och vara tacksam i år också!

Torstens Blogg

2017-01-25

Koll på läget Idag tog jag mig en tur ut till kolonin mest för att kolla läget så allt var som det skulle. Att inte något hade försökt att bryta sig in eller så. Eller att fönsterluckorna satt som de skulle med tanke på att vi har haft några stormar under vintern. Det såg bra ut, allt var precis som det skulle. Jag tog mig en titt hos de närmaste grannarna också. För de är så vi gör här. Att vi hjälps åt!
Det var en fröjd att komma dit. Allt såg ut som det skulle och jag tog fram en trädgårdsstol och satta mig i ett hörn som det var lä i och solen värmde. Plocka fram min termos med kaffe och tog fram mackorna som jag hade med mig.

Inget går upp mot att sitta ute och fika! Det är då jag känner mig levande och ser fram emot våren. Helt enkelt underbart!